Galerie foto

AUTOMOTO FEST |
Cadillac de colectie restaurat de CROMOROM in poligonul ACR!
Cei peste 300 de motociclisti si concursul auto din poligonul ACR au fost eclipsati sambata de un automobil cum rar se mai poate vedea nu doar in Botosani, ci si in Romania sau chiar in Europa!
Administratorul de la Apetrans, Catalin Apetrei, a venit la Auto Moto Fest Botosani 2012 cu un Cadillac Eldorado. Fabricat tocmai in 1977, deci in urma cu 35 de ani, autoturismul a adunat in jurul sau sute de oameni dornici sa il admire si sa il atinga.
Masina a fost adusa din Germania cu trailerul in noiembrie anul trecut si a costat 5.000 de euro. Aceasta pentru ca a fost necesar a fi reconditionata in mare parte. S-a descompus motorul aproape in totalitate si s-a repus piesa cu piesa, iar, acolo unde a trebuit inlocuit ceva, s-a comandat direct din SUA, unde, potrivit proprietarului masinii, continua si la mai bine de trei decenii sa se fabrice elemente pentru astfel de automobile.
„In America gasesti orice. Si in Germania mai gasesti, au magazine retro“, spune Catalin Apetrei. Reconditionarea a inceput in primavara si s-a facut de catre CROMOROM, iar ce a iesit atrage aproape toate privirile participantilor la trafic.
Masina are dimensiuni impresionante: o lungime de aproximativ 6,5 metri, o latime de 1,80, iar rezervorul este de peste 100 de litri. „Am vrut sa o bag in garaj, dar mi-a mai ramas o bucata afara!“, povesteste Catalin Apetrei, care a adaugat ca, atunci cand iese cu masina prin oras, trebuie sa o faca avand geamurile inchise, deoarece nu se poate concentra la condus ca urmare a claxoanelor, tipetelor, uralelor care insotesc trecerea automobilului.
„Opresti la o trecere pentru pietoni si, daca ai geamurile deschise… Intr-o zi am luat copiii la plimbare, aoleu am inchis geamurile, nu mai mergeam cu geamurile deschise: «oaaa ce mare-i, oaaa ce mare-i!», strigau toti“, a spus Apetrei.